Jag heter Angelica Dennevi och blev certifierad Dödsdoula i augusti 2023.

Min resa som undersköterska började på förlossningen och BB på Ystads Lasarett. Sen har det fortsatt på olika avdelningar både inom åldringsvård och akutvård.Läste vidare till Naprapat och hade klienter både på företag och egen mottagning sen 1998. Nu driver jag Andrummet i Norrtälje där jag har själsliga samtal för att komma vidare i livet och använder min intuition och mediala förmåga i alla möten.

Mitt stora intresse är även att måla intuitivt och förmedla via bilderna. Titta gärna på akvarellmålningarna om du klickar på länken. 
Även målningar finns på artby_dennevi på instagram.

Livet och döden har alltid funnits nära. Min mamma dog en vecka efter min 18 års dag och strax efter dog min mormor som stod mig nära.Mamma hade på olika sätt redan förberett mig på att stå på egna ben. Även min pappa dog väldigt hastigt vid 62 års ålder.

Det kändes helt rätt och naturligt att ta del av kunskapen på Dödsdoula utbildningen och kunna få vara medmänniska och hjälp i den sista resan i livets övergång till en annan existens.Med stor ödmjukhet ser jag på att få finnas där som stöd under livets slut.


              Varmt välkommen att höra av dig
Varje döende persons behov är unika för deras situation. Som Dödsdoula kan man hjälpa med tex följande:


- Ge möjlighet att prata öppet och ärligt om döendeprocessen. Lindra den oro, skuld och skam som förknippas med död och döende.


- Tillsammans utveckla en plan för miljön hur det känns och påverkar måendet.


- Skapa guidade meditationer, ritualer som är specifika för personens religösa tro eller andlighet.


- Vara ett stöd och närvaro när det närmar sig den sista stunden.


- Att hitta kreativa sätt att hedra personen efter att de dött. Ge stöd för att de närmaste i familjen inte blir utmattade.
Du är välkommen att boka ett möte eller höra av dig med fler frågor eller funderingar.